Team HBH destijds, begin 2006

Voor het interactieve tijdperk van de website van team HBH plaatste het Webmanagement nog wel eens wat opmerkingen van de Ploegleiding over de individuele coureurs op de site. Op veler verzoek zijn deze oubollige teksten onder het archief geplaatst. Lees en stel vast hoe sommige HBH coureurs de verwachtingen niet konden waarmaken daar waar andere juist weer verrast hebben....

D'n Jaf

"Oprichter en Webmaster van Het Huys. Met het gezamelijk gadeslaan van wielerklassiekers in zijn honk 'Het Behouden Huys' en rijden van plaatselijke omloopjes werd zijn idee om een wielerequippe op te richten geboren. Geldt allang niet meer als enige animator in de ploeg en moet tegenwoordig andere kopmannen voor zich dulden maar blijft een vaste, constante waarde in het team. Rijdt nog immer rond op zijn stalen, 20 jaar oude trots en blijft ondanks al het klimgeweld van vandaag een voorliefde voor de Noord-Hollandse polder hebben."
Inmiddels 3 jaar geleden: in dit proefritje met huis-mecanicièn Cees vindt HBH zijn oorsprong
Ogenschijnlijk rustig de Kapelmuur op..
De Webmaster: trots op zijn stalen ros

De Tank

"Frank alias de Tank, doet zijn bijnaam eer aan: Als ie eenmaal rolt is ie niet meer te stoppen. Vandaar dat hij het ook niet op prijs stelt als er veel gestopt moet worden. Afgezien van Kootwijk, Vlaanderen en en enkele lokale omloop, is de Tank dit seizoen vooral solo bezig geweest in diverse obscure koersen. Volgend jaar verwachten de Tank gewoon weer aan kop van het HBH peleton."

De tank rolt zo snel dat de camera hem niet kan volgen..
Met zijn rode kledinglijn blijft de tank een buitenbeentje binnen HBH

De Querulant

"Blankendaal maakte dit seizoen zijn debuut bij team HBH maar heeft zich dit seizoen nog weinig laten zien in het peleton. Sterker nog: hij was er slechts bij in de seizoensopening in Hoenderloo en de najaarskoers in Vlaanderen. Maar beide koersen was hij dan wel nadrukkelijk aanwezig. De quelurant viel naast zijn goede rijden ook op door zijn nimmer aflatende geblaat, gejammer en geklaag. Als er binnen de wielrennerij zoiets als de rechtsbuiten van een team bestond dan was deze titel zeker voor de Henkie Kamp van team HBH gereserveerd!"
Een wat onwennige Querulant..
Met dit pakje maakte de Quelurant indruk op een Waalwijkse rondemiss..
Dit keer was de tirade dat de Muur te makkelijk was..

Ijzeren Tinus

"De verrassing van vorig seizoen, zette ook dit seizoen weer de toon. Met spaghetti ontbijten, fitnessprogramma's en een uitgebreide wielergarderobe toont Tinus zich een ware wielerliefhebber. Ontpopt zich naast een coureur van het hele seizoen ook net zoals De Stylist als een goede waarde binnen de HBH organisatie. Het is evenwel afwachten wat hij komend seizoen gaat brengen nu hij voor het nageslacht aan het zorgen is. Boze tongen beweren dat dit laatste tijdens een meerdaagse koers in de Dordogne bekokstoofd is..."

Al in zijn 1e jaar straalde Tinus een zekere routine uit
De start van het seizoen 2005: Tinus' ogen verraden al gretigheid.

De Zwarte van Brakel

"Na zijn opvallende rijden vorig seizoen in de Limburgse heuvels werd er dit jaar veel verwacht van de Zwarte van Brakel. Er moest echter tot zijn 30e verjaardag gewacht worden voordat de ploegleiding genoeg sponsorgeld bij elkaar gehad. voor nieuw materiaal voor de jongere broer van het Trainingsbeest. Sindsdien manifesteerde de Bugno van het Noorden zich sterk in de zomerse polderklassiekers hetgeen resulteerde in een selectie voor de Ronde van de Vogezen. Zijn subcontracting activiteiten met de firma BDO Accountants alsmede het blijven beoefenen van de marathon sport hebben echter kwaad bloed gezet bij de ploegleiding. Voor komend seizoen wordt er volledige commitment van het lange talent aan de HBH equippe geëist! "
De Bugno v/h noorden als klimgeit
Met broer: een team in een team..
..De Zwarte van Brakel..

Il Nestore

"Ook Bakker wil nog wel eens luisteren naar de naam De Tank maar wordt binnen HBH vooral de Nestor, 'Il Nestore', genoemd. Geldt als een van de meest ervaren coureurs binnen HBH en blijkt vaak opvallend goed op de hoogte van de ravitailleringsmogelijkheden langs het parcours. In het hooggebergte wordt er nog wel eens aan zijn vorm getwijfeld maar in bijv. De Rim liet Il Nestore zien dat hij nog altijd koersen kan."

De stijl en de klasse van een Nestor..
Il Nestore ouderwets op dreef..
De ervaren Nestor leidt zijn teammaten omhoog.

De Stylist

"Van Koos werd aan het begin van het seizoen gezegd dat ie wel eens de verrassing van het seizoen zou kunnen worden. Inmiddels heeft team HBH gedurende het seizoen wel voor meer verrassingen gezorgd maar de Stylist heeft zich als een vaste waarde binnen het team gevestigd. Na een prima debuut in de Prima Vera Limburgia en attente optredens in het Rijn dal, volgde een moeilijke periode voor Koos. Gelukkig herstelde hij zich op tijd en kon toch mee naar de Ronde van de Vogezen. Een prima najaar volgde met de o.a. Beemster-Kaas koers en een degelijke Vlaanderen.
Het rijden van Koos laat kenmerken door zijn typische stijl. De nauwkeurigheid waarmee Koos zijn materiaal uitkiest en verzorgd, en de manier waarop hij zijn rek-en strekoefeningen uitvoert, leert ons evenwel dat we hier met een zeer professioneel coureur te maken hebben."
Het rijden van Koos blijft een mysterie..
De Stylist neemt zijn vak serieus!
Kasseien Koos

De Pimp

"Gehuld in PDM shirt, getooid met een Jan Janssen zonnebril en rijdend op een gepimpte Colnago was de Pimp in zijn debuutseizoen meteen een markante verschijning binnen de Equippe. Hoewel afkomstig uit de Limburgse mijnstreek deelt hij met name op het vlakke de ene na de ander patat uit en heeft het koersen van HBH naar een ander niveau getild. Er gaan zelfs geruchten dat deze onstuimige coureur met de blonde manen waar G.J. Theunisse nog een puntje aan kan zuigen, lokale wedstrijden gaat rijden..."

Bij een pimp hoort een zwart-roze colnago..
De Pimp voor en na de koers: trek uw conclusies..

Het Trainingsbeest

"Behoeft het trainingsbeest nog enige inroductie? De Jan Ullrich van team HBH begint het seizoen altijd met wat overgewicht maar geraakt zoals altijd in vorm als geklommen moet worden. De kilometervreter van Het Huys is immer op de fiets te vinden. Subcontracting activiteiten met een accountskantoor hebben ervoor gezorgd dat hij dit seizoens eindelijk eens over fatsoenlijk materiaal beschikt. Heeft een ook een nevenfunctie binnen de equippe als mobiele mecanicièn. Heeft veel krediet bij de ploegleiding omdat hij altijd en overal koerst maar het onlangs afgesloten familie sponsor-convenant met broer Lex en vader Rene, heeft wel tot spanningen in de ploeg geleid."
Het TB vorig seizoen: ouwe rommel, ouwe zooi..
Altijd aan het sleutelen..
Wat een gelikte coureur tegenwoordig

Dolle Dries

"De HBH ploegleiding was al geruime tijd met Dries in gesprek over een contract bij de equippe maar dit leidde tot weinig resultaat. "Je weet het niet met Dries, je komt er nooit zo achter met Dries. Mooie praatjes over de aanschaf van duur materiaal maar weinig concreto..", aldus de nukkige ploegleiding destijds. Toch moet de Dries begrepen hebben dat de HBH de equippe gaat worden waar het de komende seizoenen allemaal gaat gebeuren: Heel plots kwam er een bericht bij de ploegleiding binnen dat Dries zich aangemeld heeft, met nieuw materiaal. Van Dries, een sportieve allrounder, wordt verwacht dat ie vooral in de crosses en de bergen veel kan betekenen voor de equippe."

Of Dries zo graag wil fietsen weten we niet,
maar hij wilde sowieso een mooie fiets...

Het Zorgenkind

"Der Joeffe gold ooit eens als het grote talent van de HBH equippe. Hoewel het nodige koersinzicht hem ontbreekt, maakte der Joeffe in de beginjaren van HBH altijd indruk met zijn onstuimige rijden en zijn vermogen om diep te gaan. Zette als 1 van de 1e de trend binnen HBH door met modern 2e hands materiaal aan de slag te gaan. Toch is er ergens iets fout gegaan want de afgelopen seizoenen hebben we het Zorgenkind nauwelijks gezien. N.a.v. zijn afzegging voor de RvV, heeft het Zorgenkind een paar stevige gesprekken met de ploegleiding gehad waarin hij beterschap heeft beloofd voor dit seizoen. "In april mag ons Zorgenkind het laten zien, hij krijgt nog 1 kans van ons..", aldus de HBH ploegleiding in de duidelijke bewoordingen."

Binnen de HBH organisatie zal er altijd een functie zijn voor de Joeffe...
Dit seizoen was het 'kijken, niet kopen' met der Joeffe...

Ed Raket

"'De man die sneller is dan zijn reputatie..', wordt er wel eens flauw gegrapt in het wielerpubliek. Op een fiets die de roze Colnago van de Pimp naar de kroon steekt wat klassieker gehalte betreft, is Ed Raket een sterke aanwinst voor de HBH equipe. Ver voor al die lange, zware HBH coureurs uit vliegt hij als een berggeitje menig helling op. En daar is men in het HBH peleton niet eens zo rauwig om gezien zijn nimmer aflatende geblaat over de 48-24..."

Ed Raket is van de klassieke wieleroutfit...
...en van de klassieke fiets....

Dirk III

"Voor de Webmaster nog steeds een grote onbekende maar het rijden van deze coureur schijnt fenomenaal te zijn. Heeft de jeugdige branie die bij een talent van zijn klasse past. Inmiddels schijnt ook deze Germaan gepimpt te zijn in een PDM shirt en voorzien te zijn van een racefiets. Voor wie erg veel schrik van De Germaan heeft: er is de webmaster te ore gekomen dat De Germaan het complete voorseizoen moet missen.."
De Germaan moet nog wennen aan het amateurisme bij team HBH. Zo beklaagt zich hier over het wachten op een trein...

Kasseien Co

"Met een schuin oog op komend seizoen werd de relatief onbekende Wilco uitgenodigd om met Het Huys mee te koersen in Vlaanderen alwaar hij goede sier maakte en meteen de bijnaam Kasseien Co verdiende. Zo gauw het juiste materiaal geregeld is, kan dit een van HBH's troeven voor komend seizoen worden."

Kasseien Co, hier rechts als meesterknecht van het trainingsbeest.