Normandië 2002

De geallieerden begonnen hier hun offensief in W.O. II; er kan gesteld dat de opmars van team HBH hier 60 jaar later zijn oorsprong vond.

Met het idee om er een heuze fietsvakantie van te maken werd er een week lang werd er gekampeerd 'bij de boer' in Athis s/l'Orne. Daartoe werd een stuk camping terrein geconfisceerd. Verder was er een heuze verzorgster, Anne, t.b.v. van de verzorging van de inwendige HBH renners in spé. Na enkele dagen voorbereiding werden er uiteindelijk mountainbikes gehuurd bij een vakantiehuis voor schizofrene ritardo's. Joep, Jaap en de Nestor moesten hiertoe wel een halve dag bij deze figuren rondhangen wat ze verdacht goed af ging.
Er werd gekampeerd bij de boer; de nestor slaat de koeien gade..
Toen de mountainbikes evenwel eigen waren gemaakt, brak er een waar mountainbike feest los, niet in de laatste plaats geholpen door het prachtige weer De vele bokkages, het diverse terrein, de talloze klimmetjes en niet te vergeten de bijzonder vriendelijke (!) bevolking legden een stevige basis voor het wielerenthousiasme van de coureurs. In diverse samenstellingen werden er verschillende koersen door het mooie Normandische land, dat zijn naam 'Klein Zwitserland' met verve draagt, gedaan.
Het gebrek aan goede mecaniciens bij HBH deed zich in Normandië al gelden..
Zoals gezegd heeft ook de verzorging van de inwendige mens zijn steentje bijgedragen aan het succes van deze week. Ultieme hoogtepunt was ook voor de toen nog jonge honden een kamping-koude Kronenbourg met een Chorizo worstje na een uitputtende mountainbike rit door de hitte. Uiteindelijk werd de week passend afgesloten met een bezoek aan diverse nietszeggende D-Day bezienswaardigheden. De webmaster kan gerust stellen dat er door menigeen nog wel eens met weemoed aan deze week wordt teruggedacht.
In het kader van het Normandische carnaval is de webmaster als Calimero verkleed..